Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:16

Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη Ένωση Δημοσιογράφων 

Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη Ένωση Δημοσιογράφων 

Σε μια νέα επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου στη Ρωσία, η Εισαγγελία της Μόσχας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της ανεξάρτητης Ένωσης Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, οι διωκτικές αρχές θα επιθεωρήσουν αν το συνδικάτο έχει ακολουθήσει τη ρωσική νομοθεσία.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Δημοσιογράφων αναφέρουν ότι η έρευνα θα διεξαχθεί από τον Ντμίτρι Στούπκιν, επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιακής ασφάλειας, διαεθνοτικών σχέσεων και καταπολέμησης του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Το γραφείο του εισαγγελέα ζητά οικονομικές καταστάσεις, πληροφορίες σχετικά με τις διοργανώσεις που πραγματοποιεί το συνδικάτο, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις εκπροσώπων του συνδικάτου στα μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές είναι πιθανό να προσπαθήσουν να χαρακτηρίσουν την ένωση ως "ξένο πράκτορα" ή να απαγγείλουν ρητές κατηγορίες για εξτρεμισμό.

Η ανεξάρτητη Ένωση Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δραστηριοποιείται από το 2016. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ακτιβιστές έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιτυχημένες εκστρατείες, έχουν υπερασπιστεί δημοσιογράφους από την παρενόχληση των αρχών και έχουν συμβάλει στη διευθέτηση εργασιακών διαφορών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ένωση Δημοσιογράφων. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι νέοι κατασταλτικοί νόμοι της Ρωσίας για τις "ψευδείς ειδήσεις" και την "δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων" είναι συνταγματικά νόμιμοι.

Российское социалистическое движение (Russian Socialist Movement)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 00:41

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.